Billdals park är grönaste och skönaste platsen i september

Berg och skog omger Billdals park åt både öster och väster. Längs skogsstigarna ser man mossor och lavar som täcker stenar och klippblock. Delar av parken är herrgårdsmiljö från 1800-talet med många vackra lövträd. Krogabäcken slingrar sig genom landskapet och här vandrar fisk i laxtrappan. Gräsmattor inbjuder till picknick och ridvägarna används flitigt av ryttare från stallet intill.

I Billdals park finns det möjlighet att se öringar i laxtrappan under hösten

Herrgårdsmiljö, skogsstigar och snart ny lekplats

Stilla och rinnande vatten

Krogabäcken rinner från Oxsjön i Sandsjöbackareservatet genom parken från norr till söder. Mitt i parken är bäcken uppdämd och här finns en laxtrappa där öringar vandrar om höstarna på väg till lekplatser högre upp.

Herrgården rustas upp

I Billdal finns den gamla herrgården med anor från 1600-talet kvar. Herrgården är under upprustning och anpassas för att kunna vara öppet för allmänheten. Under 2016 avslutades den yttre renoveringen och nu pågår planeringen inför upprustningen av herrgårdens insida. Bostadsbolaget Higab som ansvarar för renoveringen har bland annat köpt tillbaka en del av möblerna som en gång stod i byggnaden. Läs mer om renoveringsarbetet på http://www.higab.se/projekt/billdals-gard/

Minnen från svunna tider

För hundra år sedan sköttes parken i Billdal av en anställd trädgårdsmästare. Då promenerade herrskap omkring på gångarna mellan gräsmattor, häckar och planteringar. Det fanns grönsaksodlingar, en fruktträdgård och ett växthus. Vackra dagar kunde man gå upp till någon av utsiktsplatserna för afternoon tea.

Tillgänglighetsanpassat

Gångvägen genom parken är utan större lutningar och passar bra även för barnvagnspromenader och rullstolar.

Hitta till Billdals park

  • Billdal ligger i södra Askim
  • Närmaste hållplatser: Billdalsgård, Johannesberg, Hästebäck
  • P-plats finns vid Skintebovägen och en mindre vid Billdals ridhus.

Reseplaneraren

Information om Flexlinjen

Hitta parkering

En gammal vacker stenbro i Billdals park

Det finns många gamla vackra träd i parken

Grön och skön plats – en del av Göteborg 400 år

År 2021 fyller Göteborg 400 år. Det firar vi genom att tillsammans göra vår stad till en ännu bättre plats. Hela vägen fram till jubileumsåret. Och långt därefter. I år sätter vi extra fokus på Göteborgs gröna och sköna platser, nya som gamla. Varje månad kan du läsa om en sådan plats i Göteborg som är värd att besöka just nu.

Göteborg 400 år

Fler gröna och sköna platser

I år sätter vi extra fokus på Göteborgs gröna och sköna platser, nya som gamla. Varje månad kan du läsa om en sådan plats i Göteborg som är värd att besöka just nu.

Appen visar vägen till lekplatsen

Det ska vara enkelt att leka i Göteborg. I appen Lekplatsen hittar du 180 lekplatser via karta och du kan även söka utifrån lekredskap. Hitta dina favoritlekplatser och gör en upptäcksfärd till andra sidan stan!

www.lekplatsappen.se