Askimsbadet är grönaste och skönaste platsen i juni

Visste du att Sveriges längsta badpir finns i Göteborg? Närmare bestämt på Askimsbadet. Den 259 meter långa badpiren är en perfekt plats både att bada från och sola på.

Tillgängligt bad och lekplats på Askimsbadet

Askimsbadet är en av Göteborgs mest populära badplatser med långgrund sandstrand och stora gräsytor för lek, spel och solbad. Här kan du sola och bada från den 259 meter långa badpiren. Ramper ner till sandstranden och från piren gör det lättare för rullstolsburna att bada.

Ramper ner till sandstranden och från piren gör det lättare för rullstolsburna att bada.

Under badsäsongen finns badplatsvärdar på plats, bland annat för att svara på frågor, och genom Svenska Livräddningssällskapet finns även livräddare vid badet från och med 19 juni.

Vid badplatsen finns kafé, bangolf, utegym, utomhus- och inomhusduschar, toaletter (även handikapp och skötbord), omklädningsrum, beachvolleybollplan och grillplatser. Dessutom finns en lekplats som går i den havsnära naturens tecken med sand och bryggor. Den är tillgänglighetsanpassad till viss del, till exempel med träspänger runt omkring och med en anpassad gunga som går att komma fram till med rullstol.

Observera att mellan 1 maj-15 september får du inte ta med hunden till Askimsbadet.

Läs mer om Askimsbadet på goteborg.se

En av höjdpunkterna på Askimsbadet är den tillgänglighetsanpassade lekplatsen som går i den havsnära naturens tecken med sand och bryggor.

Hitta hit

Låna böcker på stranden

Under soliga sommardagar förvandlas bokbussarna till badbussar. När vädret tillåter är bussarna parkerade på Delsjöns och Askims alternativt Härlanda tjärns badplats mellan klockan 10 och 16 på vardagar, 26 juni-4 augusti.

Förutom att du kan låna böcker, tidskrifter, film och TV-spel bjuder vi också på sagostunder för de yngsta besökarna.

Vill du veta mer ring Stadsbibliotekets växel 031-368 33 00 eller följ Stadsbiblioteket på Facebook.

Mer information om bok- och badbuss.

På Askimsbadet kan du bada och sola från en 259 meter lång badpir.

En del av Göteborg 400 år

År 2021 fyller Göteborg 400 år. Det firar vi genom att tillsammans göra vår stad till en ännu bättre plats. Hela vägen fram till jubileumsåret. Och långt därefter. I år sätter vi extra fokus på Göteborgs gröna och sköna platser, nya som gamla. Varje månad kan du läsa om en sådan plats i Göteborg som är värd att besöka just nu.

Mer om Göteborg 400 år

Fler gröna och sköna platser

I år sätter vi extra fokus på Göteborgs gröna och sköna platser, nya som gamla. Varje månad kan du läsa om en sådan plats i Göteborg som är värd att besöka just nu.