Jubileumsparken är grönaste och skönaste platsen i augusti

Gör som 12 000 andra – besök Jubileumsparken i sommar. Där finns aktiviteter för alla väder: bad, bastu och boule. Du kan lära dig segla och simma, träna rollerderby eller bara hänga vid playan.

För att få dagsaktuell information om vad som händer i parken, följ Jubileumsparken på Facebook och Instagram.

Bada, basta, simma och segla i Jubileumsparken

Jubileumsparken är ett resultat av göteborgarnas önskemål inför Göteborgs 400-årsjubileum år 2021 och inför byggandet av Älvstaden. Exakt hur parken kommer att se ut när den första etappen invigs år 2021, vet vi ännu inte helt säkert men målet är att den ska vara en mötesplats för alla, präglad av biologisk mångfald och med närhet till vattnet.

Redan idag finns en rad aktiviteter i parken. Du kan till exempel prova på segling, roller-derby, klättra på lekberget, bada och basta. Det finns även möjlighet att spela boule och låna böcker i bokbåset. Alla aktiviteter är gratis.

Dessutom anordnar personalen dagligen olika aktiviteter. Håll koll på Jubileumsparkens Facebooksida för att se vad som händer.

I byggnaden Park 113 finns mat, dryck, enklare tilltugg, glass, kaffe med mera till försäljning. Det finns sittplatser både ute och inne och det finns toalett.

Så hittar du till Jubileumsparken

  • Du kan både gå och cykla till Jubileumsparken. Från Nordstan tar du dig lättast genom att gå eller cykla över Götaälvbron. Befinner du dig vid Hjalmar Brantingsplatsen så följ gång- och cykelvägen mot Götaälvbron. Sväng av i höjd med Frihamnens hållplats och du är framme.
  • Spårvagn: hållbplats Frihamnen.
  • Buss: hållplats Frihamnsporten.
  • Med bil: För dig som behöver ta dig till Jubileumsparken med bil finns parkeringsmöjligheter utanför badet eller utanför Kajskjul 107 (vid Bukowskis).
Jubileumsparkens webbplats www.vasttrafik.se

I år testas växter som kan passa i den framtida parken. Växterna i flaken kommer att finnas på plats till i höst. Därefter kommer de att planteras i närliggande parker.

Nu grönskar det i Jubileumsparken

I år är Jubileumsparken grönare och skönare än någonsin. Träd, buskar och fleråriga växter (perenner) har planterats i tre flak. Växterna, bland annat havtorn, kaprifol, strandtrift, strandkål och perovskia, är utvalda för att klara sig bra i en hårdgjord miljö och i värme och torka. De lockar också till sig insekter, vilket bidrar till ett rikare växt- och djurliv.

Förutom flaken med växter har en tillfällig blomsteräng anlagts i parken. Den är som mest färgsprakande nu i augusti. Göteborgs Stad har även anlagt tillfälliga blomsterängar i Hammarkullen i rondellen i korsningen Hjällbovägen/Angereds Storåsväg och i Kungsparken i höjd med Raoul Wallenbergs gata, parallellt med Adrian Petersons Gångväg.

Planteringarna är ett första steg i arbetet med att göra Jubileumsparken grönare. Under våren 2018 planeras nya testplanteringar stå klara och då i marken längs strandlinjen på Kvillepiren.

Tillfälliga blomsterängar i stadsmiljön (www.goteborg.se)

Information, öppettider och bokning

För mer information om Jubileumsparkens öppettider och bokning av aktiviteter, besök Jubileumsparkens hemsida.

Jubileumsparkens webbplats

Frihamnen

Visionen om Frihamnen är att området ska utvecklas till en del av innerstaden. Med nyskapande lösningar och fokus på hållbarhet vill vi skapa variation av boendeformer och mötesplatser. Med den nya Hisingsbron, färjorna till och från centrum samt bra kollektivtrafik så kommer Frihamnen att knyta ihop staden.

Frihamnen

Grön och skön plats – en del av Göteborg 400 år

År 2021 fyller Göteborg 400 år. Det firar vi genom att tillsammans göra vår stad till en ännu bättre plats. Hela vägen fram till jubileumsåret. Och långt därefter. I år sätter vi extra fokus på Göteborgs gröna och sköna platser, nya som gamla. Varje månad kan du läsa om en sådan plats i Göteborg som är värd att besöka just nu.

Göteborg 400 år www.goteborg2021.com

Hitta badplatser i mobilen

Skogssjöar med små stränder, salta havsbad med solvarma klippor eller vintervarma simhallar. Med appen Badplatsen hittar du till Göteborgs kommunala badplatser och simhallar.

www.badplatsappen.se

Appen visar vägen till lekplatsen

Det ska vara enkelt att leka i Göteborg. I appen Lekplatsen hittar du 180 lekplatser via karta och du kan även söka utifrån lekredskap. Hitta dina favoritlekplatser och gör en upptäcksfärd till andra sidan stan!

www.lekplatsappen.se

Fler gröna och sköna platser

I år sätter vi extra fokus på Göteborgs gröna och sköna platser, nya som gamla. Varje månad kan du läsa om en sådan plats i Göteborg som är värd att besöka just nu.