Flunsåsstråket
Nyheter
Nya mötesplatser längs Flunsåsstråket
Våren 2018 ersätts den gamla grusplanen med en konstgräsplan. Därefter rustas större delen av parken upp utifrån de önskemål som kom fram i en medborgardialog om den nya stadsdelsparken. Parken, som kommer att heta Fjärdingsparken, får bland annat nya mötesplatser, odlingslotter, lekredskap och gång- och cykelvägar.
För att möta det ökade behovet av förskoleplatser i Lundby ska det byggas en ny förskola i Flunsåsstråket. Under byggtiden finns en tillfällig förskola som rivs och som omvandlas till parkområde när den nya förskolan står klar.

Illustrationsritning över området, WSP stadsmiljö och landskap.
Snart kan du boka fotbollsplan
Det byggs mycket i Lundby, bland annat på den tidigare naturgräsplanen Fjärdingsplan. När Flunsåsstråket rustas upp byggs därför en ny 11-spelsplan med konstgräs som ersättning för fotbollsplanen vid Fjärdingsplan.
Den nya konstgräsplanen, som anläggs intill Bjurslättsskolan, blir ett positivt tillskott både för föreningsliv, skol- och spontanidrott. Förhoppningen är att den ska öka den fysiska aktiviteten hos unga.
Traditionella konstgräsplaner består oftast av gummigranulat, som innehåller miljöfarliga mikroplaster. Det är väldigt positivt att Idrotts- och föreningsförvaltningen nu använder en miljövänlig fyllning av naturmaterialet kork för att bygga konstgräsplanen.
Fotbollsplanen beräknas bli klar sensommaren 2018. Planen får belysning och kommer kunna bokas av skolor och föreningar i Göteborgs Stads bokningssystem.
Fjärdingsparken - en ny stadsdelspark i Lundby
När medborgarna fick tycka till om den nya parken önskade de en park med mycket grönska.
Fjärdingsparken kommer att bidra till att binda ihop de olika bostadsområdena. Hela Flunsåsstråket binder samman Kvillebäcken i öster med Flunsåsparken i väster.
Parkdelen som nu ska rustas upp blir en ny stadsdelspark – en lite större park som attraherar fler besökare än de som bor i kvarteren precis intill.
Den nya parken, som får namnet Fjärdingsparken, får fler gångvägar och mötesplatser, mer belysning, nya lekredskap och upprustade odlingslotter. En välkomnande plats för såväl avkoppling, som aktivitet och umgänge.
Fjärdingsparken kommer att bidra till att binda ihop de olika bostadsområdena. Hela Flunsåsstråket binder samman Kvillebäcken i öster med Flunsåsparken i väster.
Parken byggs i två etapper. Huvuddelen under höst och vår, 2018-2019 och en mindre del runt 2022, när den tillfälliga förskolan tas bort.

Så här kan Fjärdingsparken komma att se ut när den är klar. Illustration: WSP landskap och stadsmiljö.
Ny förskola med naturinspirerad lekgård
I en tätbebyggd stad måste det finnas många och bra utomhusmiljöer för barn i förskolan.
Därför planerar Göteborgs Stad en ny och större förskola i två våningsplan, med tillagningskök och en stimulerande, naturinspirerad lekgård på Fjärdingsgatan.
Förskolans lekgård vetter mot den gröna parken och blir en kompletterande utegård för barnen. På kvällar och helger är förskolans gård tillgänglig för fler barn i området.
Fjärdingsgatans nya förskola beräknas vara klar hösten 2020. Den har plats för cirka 140 barn och är uppdelad i åtta avdelningar.
Så påverkas trafiken i byggtid
På www.trafikgoteborg.nu kan du se trafikläget i Göteborg just nu och de kommande åren. All trafikinformation på ett ställe.
www.trafikgoteborg.se

Se Göteborg före och efter byggtid
Göteborg står inför sitt största utvecklingssprång i modern historia. Stan ska växa med nära en tredjedel till 2035. Vi ska göra plats för 150 000 nya göteborgare och bygga 80 000 nya bostäder och lika många arbetsplatser.
Före och efter byggtidSå växer Göteborg 2018–2050
Göteborg ska växa med nära en tredjedel till 2035. En sån förändring kräver att vi tänker hållbart. För vi vill bygga en stad som vi kan lämna över till våra barn med stolthet. I vår tidslinje kan du följa varje steg i Göteborgs utveckling.
Tidslinje för Göteborgs utveckling