Haga

En ny knutpunkt för Göteborgs och regionens kollektivtrafik, bättre plats för gående och cyklister samt en stadsdel som behåller sin unika karaktär. Så ser planerna ut för området runt Västlänkens station Haga.

Haga behåller sin unika karaktär

Station Haga kommer att få tre uppgångar: i Kungsparkens västra del, vid Pusterviksplatsen samt i Handelshögskolans nya byggnad.

I samband med att stationsuppgångarna för Västlänken blir klara planeras också andra förändringar i området. Enligt förslaget till detaljplan ska nuvarande spårvagnshållplats vid Haga bli rymligare och det ska även göras plats för bussar. Södra Allégatan och Parkgatan byggs samtidigt om så att bilisterna slipper dela fil med spårvagnarna. Cykelvägar planeras i Allén, där det också blir ett cykelgarage. Den stökiga korsningen mellan allégatorna försvinner och ersätts med stenbelagd yta för cyklister och gående. Därtill kan det komma att byggas en ny gångbro över kanalen som kopplar till en upprustad Haga Kyrkogata.

Så tar du dig fram i byggtid

På Trafik Göteborg kan du se trafikläget i Göteborg just nu och de kommande åren. Här finns all trafikinformation på ett ställe.

www.trafikgoteborg.se

Vilket betyg ger du den här webbplatsen?

Hjälp oss att göra den här webbplatsen ännu bättre. Svara på vår minienket. Det tar bara några sekunder. Tack för dina synpunkter!

Till enkäten
Uppdaterad 11 juli 2018