Linbanan redo för samråd

Den 20 mars beslutade byggnadsnämnden att detaljplanerna för den planerade stadslinbanan mellan Järntorget och Wieselgrensplatsen ska ut på samråd. Samrådet pågår mellan 11 april och 22 maj och under den perioden är det fritt fram att tycka till om förslaget och lämna in synpunkter.

Som en del av samrådet finns en utställning med tre detaljplaner för stationer och torn och tre ändringsplaner för linbanans sträckning i luften. Utställningen går att se i sin helhet på Köpmansgatan 20 och till stora delar även i Älvrummet på Lindholmen Science Park, Lindholmspiren 3-5, och vid receptionen på stadsdelsförvaltningen Lundby, Vågmästaregatan 1A.

Det finns också möjlighet att komma på ett samrådsmöte följande dagar:

  • Tisdagen den 17 april klockan 17-20 på stadsdelsförvaltningen Lundby, lokal Piren, Vågmästaregatan 1 A.
  • Tisdagen den 24 april klockan 17-20 på Visual arena, Lindholmen Science Park, Lindholmspiren 3-5.
  • Tisdagen den 8 maj klockan 17-20, på plan 1, Köpmansgatan 20.

På samrådsmötena visas en 3D-visualisering av linbanan längs med hela sträckningen mellan Järntorget och Wieselgrensplatsen. Visualiseringen ger en uppfattning om hur linbanan exempelvis kan upplevas från närliggande balkonger och fönster och hur utsikten över Göteborg ser ut inifrån en gondol.

Här kan du ta del av samrådshandlingarna

Du kan lämna synpunkter digitalt i e-tjänsten plan och bygg (länkar nedan)  eller delta på ovanstående samrådsmöten. Du hittar samrådshandlingarna till höger på respektive sida.

Synpunkter ska lämnas senast 22 maj 2018.

Stadslinbana - Station Lindholmen 

Stadslinbana - Station Västra Ramberget  

Stadslinbana - Station Wieselgrensplatsen 

Publicerad 22 mars 2018 (Uppdaterad 24 april 2018)